Bitcoin rally verzamelt stoom, met grafiekbewakers die 20.000 dollar in de gaten houden.

Bitcoin staat weer in de rallymodus. Of het nu gaat om de onzekerheid van de Amerikaanse verkiezingen, de toekomst van de pandemie of gewoonweg meer interesse van investeerders, de cryptocurrency staat op het hoogste niveau sinds januari 2018. Bitcoin steeg met 3,3% tot 14.463 dollar per 8.33 uur in Londen.

De digitale munt heeft geprofiteerd van spraakmakende beleggingen van onder andere Square en Paul Tudor Jones. JPMorgan Chase & Co’s JPM Munt werd naar verluidt voor het eerst gebruikt om een betaling te doen. Voorstanders stellen dat bitcoin een diversificatiefactor kan zijn in tijden van onzekerheid, dus gebeurtenissen zoals lockdowns in heel Europa of vertragingen van de verkiezingsresultaten in de VS zouden de stijging ervan kunnen aanwakkeren.

Na het nemen van het hoogtepunt van Juni 2019 bij $13 800, is de volgende weerstand rond $20 000, Fundstrat Globale Adviseurs technische strateeg Rob Sluymer vorige maand bovengenoemd in een nota.

De cryptocurrency wereld is, natuurlijk, beroemd vluchtig. Bitcoin heeft al eens eerder parabolisch gelopen, met name in december 2017 en medio 2019, voordat er grote stortregens ontstonden. En veel strategen en investeerders zijn sceptisch. Whitney Tilson van Empire Financial Research zei woensdag in een e-mail dat hij cryptocurrencies nog steeds beschouwt als „een techno-libertarisch pomp- en dumpprogramma“ en beveelt de meeste beleggers aan deze te vermijden.

Nog, zien sommigen de mars van de cryptocurrency hoger zoals in evenwicht gehouden om verder te gaan.

„Vorige bitcoin weerstand bij ongeveer $10.000 kan overgang naar $20.000 in 2021,“ zei Mike McGlone, grondstoffenstrateeg bij de Bloomberg Inlichtingendienst. „Bepaalde aanbod laat de vraag achter als de primaire prijs metrisch, en de meeste indicatoren blijven positief.“ – Gerapporteerd door Joanna Ossinger, (c) 2020 Bloomberg LP…